égards uitvaart


Referenties

Hans Muiderman over de serie foto’s Toegenegen - tekenen van leven op de begraafplaats:

Ik kom regelmatig bij het graf van mijn moeder en begiet de planten die daar omheen staan. Haar grafsteen is liggend, circa 50 x 40 cm. Jaarlijks borstelen mijn zwager en ik de steen schoon. Fijn meditatief werk, in mijn gedachten praat ik dan met mijn moeder. Ze is altijd vrolijk, nooit verdrietig, ik neurie en zacht zingt zij de tweede stem. Het is een mooi moment, de dood is onverbiddelijk en tegelijkertijd relatief.

Nooit ben ik jaloers geweest op families die hun dode geliefden voorzagen van zo’n voorname recht opstaande steen.
Zo’n steen heeft ook iets praktisch laat Erik Cox met zijn foto’s zien. Gieters, handharkjes, houders voor bloemen vinden daar hun plek. Maar het zijn meer dan voorwerpen. Het zijn signalen, ze worden beetgepakt door de geliefden van de doden. Dag mam, daar ben ik weer, zeggen die geliefden zacht.
De recht opstaande stenen zijn ook voor  mij handig: ik ‘leen’ altijd de gieter van de buren, kijk wat schichtig om me heen, ‘leen’ dan ook nog hun handharkje op mijn sporen uit te wissen.
Als mijn moeder mij zo stiekem bezig ziet, lacht ze.

Juli 2021


Januari 2022 – We hebben Erik benaderd met de vraag of hij ons kon helpen in een bijzondere situatie om onze vader te repatriëren. Vanaf het eerste contact heeft hij ons een vertrouwd gevoel gegeven en laten blijken dat hij zijn vak beheerst. Vanwege het ingewikkelde proces met meerdere partijen heeft Erik ons volledig begeleid en heeft hij ervoor gezorgd dat hij ons enige aanspreekpunt was tijdens de gehele periode. Daarbij is hij persoonlijk aanwezig geweest op voor ons belangrijke momenten.
De rust en warmte die Erik uitstraalde, sloeg in deze hectische periode over op onze familie en dat hebben wij als prettig ervaren. Erik zijn oprechte betrokkenheid en zijn professionaliteit hebben ons geholpen om het afscheid zo mooi mogelijk vorm te geven. Erik heeft uitstekend geluisterd naar onze wensen, begeleid met adviezen en de te maken keuzes waardoor het het afscheid was zoals wij voor ogen hadden.
In een volgende situatie zouden we zeker weer contact op nemen met Erik.

AF, maart 2022April 2021 – Waarom een uitvaartbegeleider inschakelen? Dat kan een begrafenisondernemer toch ook?
Gelukkig werd ik overtuigd door mijn dochter en mijn, toen nog niet overleden, vrouw.
Heel bizar, maar zij kregen gelijk.
Wat er allemaal op je afkomt, vreselijk.

Maar gelukkig heeft Erik Cox, de uitvaartbegeleider, alles perfect geregeld. En mij veel zorgen en moeite bespaard.

Ik kan het inschakelen van een uitvaartbegeleider aanbevelen, en zeker Erik Cox.

Het emotionele afscheid vond plaats in het crematorium de ‘Haagse Duinen’. Ook hier was het perfect geregeld en tot in de puntjes verzorgd.
Alleen jammer dat het in coronatijd plaatsvond.

KS, juli 2021Maart 2020 – Toen mijn moeder overleed na en ziekbed van een agressieve vorm van Parkinson zei mijn man direct: Erik Cox bellen. Nooit 1 moment spijt van gehad; wat is deze man goed.
Hij is heel rustig en denkt met je mee. Hij regelt alles perfect, zelfs in coronatijd.
Ik waardeerde het dat hij zelfs vroeg wat voor kostuum hij aan moest trekken bij de uitvaart - een jacquet of een mooi pak of iets anders.

Ik had al snel gezegd: ‘ik hoef haar niet meer te zien’, maar Erik vroeg daar op de dag van de uitvaart toch nog eens behoedzaam naar of dat nog steeds zo was.
En hij had gelijk. Mijn moeder lag in de kist heel mooi opgebaard. En ik ben blij dat ik haar toch nog gezien heb.

Er waren niet veel mensen om afscheid te nemen (coronatijd), maar ze vertelden allemaal hoe rustig en netjes de uitvaart geregeld was.

De volgende keer zou ik Erik Cox weer een uitvaart laten verzorgen.

JE, maart 2020December 2019 – Geheel onverwacht overleed mijn schoonvader. Naast dat er geen verzekering was, was er maar een klein budget voor de uitvaart.
Erik Cox was jarenlang, als grafisch ontwerper, klant bij onze zeefdrukkerij. Via Facebook volgde ik zijn omscholing tot uitvaartbegeleider; wat er altijd zeer goed uitzag. Dus heb ik hem gebeld met de vraag of hij voor ons de uitvaart wilde verzorgen.
Hij heeft de opdracht aangenomen en deze, met aandacht voor alle wensen van de familie, bijzonder goed uitgevoerd. Sfeervol, met aandacht voor alles, rustig. En met voor alles een oplossing. Ook voor onze beperkte financiële mogelijkheden. We konden veel zelf doen. En i.p.v. in een aula van een crematorium, hebben we afscheid genomen op een andere, minder dure, lokatie. Na afloop zijn we samengekomen in het restaurant van mijn vrouw om wat te eten en te drinken.

Ik zou hem zeker aanraden, alle aandacht en geen moeite teveel.

KK, juni 2021November 2019 – Erik Cox verzorgde met Égards Uitvaart de crematie van mijn vader. Vanaf het moment dat hij binnenkwam, ervaarden we zijn vriendelijke en professionele aanpak. Er moesten natuurlijk allerlei dingen gebeuren, maar we kregen alle tijd om te voelen wat we wilden. We hadden nooit de indruk dat er haast was, ondanks dat één en ander natuurlijk wel op een bepaald moment toch geregeld moet zijn. Hij bood ook ons steeds verschillende opties aan en dacht continu met ons mee om het precies zo te maken als we wilden. Deze aanpak bleef zo tot de uiteindelijke afscheidsdienst. Deze persoonlijke aanpak was heel fijn in zo’n moeilijke periode.

Na de afscheidsdienst vertelde een groot aantal mensen mij hoe fijn ze de organisatie rondom de afscheidsdienst vonden. De sfeer die Erik nastreefde was dus zelfs voelbaar voor anderen.

Afscheid nemen van iemand is een verdrietige aangelegenheid en het is fijn om dan iemand te hebben als Erik die je volledig kunt vertrouwen. Ik kan hem van harte aanbevelen.

WvdP, maart 2020

Egards logo